Lacko tretím semifinalistom dvojhry na Slovak Open, čaká ho Schruff

08.11.2013 Bratislava

Bratislava 8. novembra (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Lacko sa rovnako ako vlani prebojoval do semifinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Šampión z roku 2011 si vo štvrťfinále ako nasadená štvorka poradil s Damirom Džumhurom z Bosny a Hercegoviny v dvoch setoch 6:4 a 6:3. V sobotňajšom dueli o postup do finále nastúpi o 14.00 h proti Nemcovi Janovi-Lennardovi Schruffovi. Zverenec trénera Ladislava Simona má už istú prémiu 3250 eur a 35 bodov do svetového rebríčka ATP Entry.

Lackovi vyšiel úvod zápasu s Džumhurom, keď v piatom geme po skvelom bekhendovom longlajne prelomil podanie súpera a ujal sa vedenia 3:2. Finalista challengeru v Košiciach síce hneď vzápätí kontroval rebrejkom, no v siedmej hre Lacko opäť zobral Bosniakovi servis a prvý set sa stal jeho korisťou. Na začiatku druhého dejstva sa najlepší slovenský singlista po rýchlom brejku ujal vedenia 2:0 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Lacko má rovnako ako obhajca titulu Čech Lukáš Rosol šancu stať sa prvým dvojnásobným singlovým víťazom Slovak Open.

Lacko má rovnako ako obhajca titulu Čech Lukáš Rosol šancu stať sa prvým dvojnásobným singlovým víťazom Slovak Open. So štvrťfinálovým výkonom však úplne spokojný nebol. "Výsledok hovorí, že to bolo jednoznačné, ale musím sa priznať, že dnes som to bral až príliš ležérne. Herne bol Džumhur najslabší z doterajších súperov, no ja ako keby som sa uspokojil, svoje možno zohrala aj únava po včerajšom náročnom dueli proti Milošovi Mečířovi ml. Veľmi som sa spoliehal na moje zbrane, našťastie mi to vyšlo, no na semifinále sa potrebujem lepšie nabudiť. Schruff je veľmi šikovný tenista, ktorý dokáže hrať veľmi rýchlo odzadu. Nemám ho moc naštudovaného, musím sa opýtať chalanov alebo môjho trénera, ktorý ho určite sledoval. Ťažko povedať, či je to lepší súper ako Ukrajinec Sergij Stachovskij, lebo Schruff dokáže tiež zahrať dobre," povedal momentálne 74. hráč svetového rebríčka.

Lukáš LACKO (4-SR) - Damir Džumhur (BaH) 6:4, 6:3

Obhajca Rosol ďalším semifinalistom dvojhry na Slovak Open

Nemecký tenista Jan-Lennard Struff sa stal prvým semifinalistom dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Vo štvrťfinále vyradil ôsmeho nasadeného Ukrajinca Sergija Stachovského v troch setoch 4:6, 6:1 a 7:6 (3). V rozhodujúcom dejstve otočil z 2:5 a odvrátil štyri mečbaly.

V semifinále nastúpi proti víťazovi súboja medzi slovenskou jednotkou Lukášom Lackom a Damirom Džumhurom z Bosny a Hercegoviny. Druhým semifinalistom je obhajca titulu a nasadená jednotka Čech Lukáš Rosol, ktorý si poradil s Rumunom Adrianom Ungurom hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:2.


dvojhra - štvrťfinále:

Lukáš Rosol (1-ČR) - Adrian Ungur (Rum.) 6:2, 6:2,
Jan-Lennard Struff (Nem.) - Sergij Stachovskij (8-Ukr.) 4:6, 6:1, 7:6 (3)

štvorhra - semifinále:

Henri Kontinen, Andreas Siljeström (Fín./Švéd.) - Ken Skupski, Neal Skupski (4-V. Brit.) 7:5, 6:3
 

Vyberte región